Tilstandsrapport

Tilstandsrapport for køber

Når du køber hus så er det en stor fordel forinden at se en tilstandsrapport. Tilstandsrapporten kan give dig en idé om husets stand og omfanget af skader, som du måske ikke selv ville have opdaget i din gennemgang af huset.

Tilstandsrapporten giver et realistisk billede og bidrage til en handel uden skuffede forventninger. Køber ved, hvad han køber og sælger ved, hvad han sælger.

Det skal dog bemærkes at en tilstandsrapport ikke er nogen garanti for at der ikke er yderligere skader end dem der er beskrevet i tilstandsrapporten – fx skader som bygningssagkyndige har ikke har haft mulighed for at opdage fordi de er skjult. Ligeledes omtaler en tilstandsrapport ikke slid og byggetekniske problemer, der er almindelige i huse med den alder. Det vil sige at der fx ikke nødvendigvis vil blive omtalt i en tilstandsrapport, at der er fugt i kælderen i et 80 år gammelt hus, det dette ikke er ualmindeligt.

Har du købt, og er der problemer med tilstandsrapporten?

Hvis der er uoverensstemmelser med tilstandsrapporten i forhold til boligens faktiske tilstand, er der i mange tilfælde muligheder for at få erstatning. Få gerne en advokat til at se på sagen.